Picture of Mathias Hannibal
Mathias Hannibal

Leasingrådgiver hos Sørby Autocenter

Leasing af brugt bil – Hvad er vigtigt at vide?

“Bilkøb og leasing af ny bil, indebærer ofte store investeringer og langvarige finansielle udgifter – Leasing af brugte biler er derfor en attraktiv løsning, med mange fordele, læs mere her. “

Når man overvejer at lease en bil, mener vi at det er værd at overveje at lease brugt. Det bringer flere fordele med sig, som man måske ikke er klar over.

Man kan godt gå hen og tro at lease en brugt bil, betyder at man leaser en bil der er slidt eller ser gammel ud. Men ofte leaser man en bil der har kørt max 15.000-30.000 km. Hos Sørby Auto har vi et stort udvalg a brugte tyske highend modeller, som bl.a. Audi Q5, VW Golf VII og BMW 430i. 

Her er der flere vigtige ting at være opmærksom på, for at sikre den gode aftale og undgå uventede udgifter.

Fordelene ved at lease brugt bil

Skal man vælge brugt? Eller skal det være nyt? Det er sikkert et spørgsmål, som du muligvis har stillet dig selv, når det angår biler. Hvis man vælger en brugt bil, kan det have nogle fordele rent økonomisk, værdi- og fleksibilitetsmæssigt.

Økonomisk fordel

Leasing af en brugt bil kan være en mere overkommelig, økonomisk løsning end at lease en ny bil.

Dette skyldes primært de lavere månedlige ydelser og en mindre investering, hvilket gør det til en attraktiv mulighed for mange bilejere. Dette er fordi at den største nedskrivning af en leasingbils værdi, sker efter den første ejer. Du kan således lease populære tyske bilmærker, der er kendt for deres høje kostpris, til mellem 1800 kr. og 3.800 kr. om måneden før moms.

Mindre værdiforringelse

En af de største fordele ved at lease en brugt bil er den langsommere værdiforringelse. En større del af førstegangsbetalingen når man leaser, går til at betale for den værdiforringelse som en bil vil have, i løbet af leasing perioden.

Nye biler mister som sagt en betydelig del af deres værdi i de første år, mens brugte biler allerede har gennemgået denne værdinedgang.

Fleksibilitet

Leasing af brugte biler, tilbyder ofte mere fleksibilitet med hensyn til kontraktens varighed og vilkår. Dette giver leaser mulighed for at tilpasse aftalen til de specifikke behov samt præferencer.

Du har også muligheden for a flexleasing, hvor man leaser en bil, inden man køber den og derved kan udskyde udgiften til registreringsafgiften.

Ulemper ved at lease en brugt bil kan være

Selvom der er flere fordele forbundet med leasing af en brugt bil end ulemper, er der stadig forhold som det er vigtigt at være klar over når man leaser.

Mere vedligeholdelse

En ulempe ved at lease en brugt bil, kan være behovet for mere service og vedligeholdes. Flere leasing aftaler, har en løbende værkstedsaftale med i leasingaftalen. Derfor er det bedst at sikre sig at værkstedsservice er inkluderet, når der er tale om leasing af en brugt bil.

Begrænset garanti og forsikringsdækning

I de få tilfælde ved leasing af ældre brugte biler, med flere kilometre på bagen, kan man støde på begrænsninger i garanti og forsikringsdækning. Dette skyldes, at mange biler efter en vis alder ikke længere er dækket af producentens originale garanti og at forsikringer eller serviceaftaler kan have højere udgifter.

Teknologisk forældelse

Ældre biler kan mangle nyere teknologiske funktioner samt opdateringer, der findes i nyere bilmodeller. Dette kan omfatte alt fra sikkerhedssystemer, som bakkamera og “lane assist”, til de nyeste infotainmentsystemer.

Tilstanden af brugte biler ved leasing

Står du og tænker: “Hvordan kan jeg sikre mig at den brugte bil er i orden fra start?”. Ingen grund til at være bekymret. Det kan vi med garanti sikre dig om, at bilen kommer igennem vores kvalitet og vedligeholdelsestjek, imellem hver ejer, som bilforhandler med tilhørende autoriseret autoværksted.

De fleste af vores brugte leasing biler har max. haft en eller to ejere og derfor er kilometerforbruget og slid, svarende til en nyligt tilkørt bil.

Kvalitet og vedligeholdelse

Hos Sørby Autocenter sikrer vi, at alle vores leasing biler er af høj kvalitet og godt vedligeholdte. Dette betyder, at hver bil gennemgår en grundig inspektion og vedligeholdelse, før den bliver en del af vores udvalg.

Dokumentation for bilens historik

Vi sørger for fuld gennemsigtighed ved at levere detaljeret servicehistorik og dokumentation for hver bil. Dette sikrer, at vores kunder har fuld indsigt i bilens tilstand og tidligere vedligeholdelse.

Når vi importerer fra Tyskland, sørger vi også for at at der er styr på al dokumentation og er historik på bilen.

Andre overvejelser man kan gøre sig ved leasing af brugt bil

Her er der et par andre tanker og overvejelser du kan være dig inden du træffer valget om, det skal være en ny eller brugt bil du leaser.

Miljømæssige overvejelser

Leasing af brugte biler kan være et mere bæredygtigt valg. Ved at genbruge og forlænge brugstiden af eksisterende biler, bidrager vi til en mere ansvarlig udnyttelse af ressourcer og at sænke mængden af co2 forbrug, på produktion, pr. kørte kilometer.

Tilpasning af leasingaftalen

Vi forstår, at hver kundes behov er unikke. Derfor tilbyder vi tilpasning af leasingaftaler, herunder kilometerbegrænsning og skræddersyede servicepakker, for at imødekomme den enkeltes købers behov. Når du kontakter os om leasing, starter du på en rejse, hvor vi sammen finder frem til dit behov og hvor vi rådgiver dig om dine muligheder, samt hvad økonomien vil være, ved dine forskellige muligheder.

Er du interesseret i at vide mere om leasing af brugte biler, eller ønsker du at se vores aktuelle udvalg?

Lad os hjælpe dig med din bil

Send en forespørgsel

Citroen C1

....

Send en forespørgsel

Fiat Doblo

....

Send en forespørgsel

VW Up

....

Send en forespørgsel

VW Up

....

Send en forespørgsel

Toyota Proace

....

Send en forespørgsel

Toyota Auris

....

Send en forespørgsel

Mercedes B-klasse

....

Send en forespørgsel

Iveco Daily

....

Send en forespørgsel

Hyundai i10

....

Send en forespørgsel

Ford Transit

....

Send en forespørgsel

Ford Transit Connect

....

Send en forespørgsel

Fiat 500

....

Send en forespørgsel

Toyota Aygo

....

Send en forespørgsel

Mercedes Sprinter

....